Radegonda

Welkom op mijn website. Mijn naam is Radegonda, ik woon in België vlakbij Leuven, maar ben geboren en opgegroeid in Nijmegen, Nederland. Ik heb jarenlang in Duitsland gewoond.

Al jong was ik gefascineerd door de diversiteit in cultuur, van mensen en kunst. Deze diversiteiten zijn voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik heb een passie voor reizen en als het even kan zoek ik de verste uithoeken van onze aardbol op en laat ik me inspireren door de kunst van andere culturen. Daar geniet ik intens van. Als het om fotograferen gaat ben ik onverzadigbaar. Het is voor mij het vastleggen van een leerproces van dat wat me op dat moment emotioneel raakt en zich als een verhaal begint te ontwikkelen.

Tijdens mijn reizen ik maak altijd veel foto’s die ik later bewerk en toepas in mijn kunst. Zodoende vertelt iedere creatie een verhaal over een stukje uit mijn leven en indrukken van een bepaalde plaatsen/gebeurtenissen waar ik ben geweest. Zo vormt iedere creatie een mozaïek van gevoel, vorm en kleur en is een blauwdruk van waar ik ben geweest. Elk kunstwerk heeft een eigen verhaal, gezien door mijn ogen, gemaakt met mijn handen, onverbrekelijk verbonden met een bijzonder reismoment uit mijn leven, een stukje ziel van Radegonda dus.

Van alles wat ik maak is er maar een of een kleine oplage. Op mijn website kun je verschillende voorbeelden vinden van kunstwerken die zijn gemaakt volgens het Wabi Sabi principe. Ik hoop dat je ik op mijn website kan laten zien wat mij inspireert en wat daaruit voortvloeit en dat het je net zo blij of nadenkend stemt als het mij doet om het te creëren. Als je interesse hebt in mijn werk en je wilt een prijsopgave of meer informatie neem dan gerust contact met me op.

Voor mijn (zakelijk) fotografisch werk verwijs ik je graag naar mijn andere website:

Radegonda Fotografie