Residentie Arteventura mei 2021

18 mei 2021, en ik verblijf nu 17 dagen in Corteconcepción in Spanje.

Voor een kunstenaar is niets zo fijn om ongestoord door te kunnen werken aan een kunstproject. Voor mij heeft het altijd prettig gewerkt om dit op een rustige plek te doen, waar ik ongestoord kan doorwerken, in de uren die ik graag wil.
Stoppen met werken omdat je cursisten les hebben, stoppen omdat er ook eten op tafel moet komen voor je gezin zijn, hoe graag ik die momenten ook heb in mijn leven, zijn helaas voor het kunstproces storende factoren.
Residentie is daarvoor een zalige uitkomst. Werken op tijdstippen die jou uitkomen, doorgaan tot je er genoeg van hebt, niet werken en rusten op tijdstippen die mij het beste uitkomen, zalig!
En daarom ben ik deze hele maand mei op residentie in Spanje. Arteventura is een Finca, liggende op een berg in de buurt van het plaatsje Aracena. Een klein typisch Spaans dorpje met witte huisjes, een pleintje waar kleine cafés aanliggen. Waar je in de ochtend een goede kop koffie kunt drinken met geroosterd brood en tomaat met olijfolie. Voor de echte waaghalzen rasp je daar eerst een teentje knoflook op uit. Ik ben graag zo een waaghals.
Voor je in Aracena bent, moet je wel de berg afstappen, een stoffig zandweggetje van 3,5 km waaraan andere finca’s liggen afwandelen, maar 50 minuten later ben je in het plaatsje voor die welverdiende koffie en wat boodschappen.

17 dagen werk ik nu aan mijn project “Fragments”, en het vlot prima, maar alles heeft zo zijn beperkingen als je afgelegen woont en werkt. Ik kan mijn ideeën uitwerken en vormgeven, en geniet van de omgeving en de twee andere kunstenaars die hier verblijven.
Mocht je meer willen weten over mijn verblijf hier, blijf dan zeker de aankomende dagen lezen. Ik vertel je er graag meer over.
Radegonda

(Foto: Pim Trooster)

Geef een reactie