Arteventura 20 mei 2021 Schilderkunst

Als je op residentie bent, werk je met andere kunstenaars samen in een ruimte. Soms logeer je ook in hetzelfde gebouw, met dezelfde keuken en gedeelde badkamer(s).
Hier op de finca hebben we het geluk ieder ons eigen ruimte te hebben om te wonen. We werken wel in een heel groot atelier, ieder in een andere hoek.
Gelukkig kunnen we goed met elkaar overweg en geven we elkaar de ruimte met werken.

Het atelier is een soort grote prachtige loods. Hoog met daarin hoge ramen waar prachtig licht door valt. Er zijn twee grote deuropeningen waardoor de natuur in al haar pracht naar binnen komt. Ondanks dat het 29 graden is gemiddeld overdag, is het zeker niet te warm in “ons” atelier.
Ieder begint zo op zijn eigen tempo te werken, Ems begint de dag meestal in haar studio met wat bewerkingen en/of bloemen zoeken voor haar project. Ze vriest bloemen in en maakt daar stillevens, en foto’s van. Deze bewerkt ze later weer met beschilderingen. Woorden doen natuurlijk te kort aan haar prachtige kunstwerken.
Pim is een ochtendmens en late avond mens. Pim maakt prachtig grote schilderijen op doek, maar kan ook geen mooi stuk hout laten liggen om dat te bewerken.

Zo inspireren we elkaar ook, door elkaars werk af en toe te bekijken, eerlijk commentaar te geven of tips en tools door te spelen. Pim kocht de laatste restjes doek uit een lokaal winkeltje maar dacht dat hij te veel had. Daarom kocht ik wat van hem over, omdat het zo handig werkt met het uitrollen, handmatig, van kleiplakken. Ik dacht, als het doek vuil genoeg is, en ik klaar ben met het maken van mijn kleiproject pak ik de schilderskwast ook wel om zo een groot, niet ingeraamd doek te bewerken.

Zo geschiede en maakte ik hier buiten verwachting toch ook een schilderij. Ik heb nog een doek liggen, en ga er zeker nog eens mee aan de slag, benieuwd wat daar dan uit gaat komen. Maar eerst foto’s bewerken…..mijn grote hobby..(not)

(Foto:Pim Trooster)

Geef een reactie