Lessen en workshops

Lessenreeks handvormen (10 lessen)

Een serie van 10 lessen waarbij we verschillende technieken leren om een object met de hand te maken. Ook leren we enkele technieken van huidbewerking en versiering. De workshop is voor zowel totaal beginners als voor de wat meer gevorderden. Aan het einde van de reeks ga je met enkele werken naar huis.
De lessen gaan door in het keramiek atelier in Heverlee.
€ 295,00 inclusief 10kg klei bij de eerste 10-lessenreeks.

privé workshop raku-stoken.
privé workshop raku-stoken

Lessenreeks waarbij je iedere keer een 10-lessenkaart aankoopt en “vrij” je gang kunt gaan. Ben je een echte beginner? Dan leren we je alle technieken aan. Je wordt bijgestaan in de uitvoering en totale uitwerking. Je gaat werken aan de hand van een eigen idee, een tekening om zo uiteindelijk tot je eindobject te komen. Of je nu beginner of gevorderde bent, iedereen kan bijleren van elkaar. Of het nu gaat om Raku, Sagar and low fire technieken, zelf glazuren maken, mallen, plakken, worstjes, rood, zwart of wit-bakkende klei, porselein, alle voorkeuren zijn zo goed als mogelijk.

Op dit moment zijn er groepen op maandag-avond, woensdag-middag en woensdag-avond. Hoewel er in kleine groepjes gewerkt wordt (maximaal 6 deelnemers) is er af en toe een plekje vrij. Bij interesse: zend een mailtje met je voorkeurdata naar info@radegonda.com.

€ 295,00 inclusief 10kg klei bij de eerste 10-lessen reeks.

Workshop Raku (WABI SABI)
In deze workshop van 2 x één dagdeel (2,5 uur) maken we onze eigen, met de hand opgebouwde object(en) naar keuze.

We beginnen met een stukje theorie over de klei en de verschillende manieren waarop we kunnen werken. Daarna gaan we aan de slag met het ontwerpen, bespreken en het met de hand opbouwen van onze voorwerpen.

Nadat deze zijn gedroogd en gebakken, komen we voor de laatste halve dag samen om  onze objecten te glazuren en raku te stoken. Ook leren  we tijdens het raku stoken wat over de achtergrond van Japanse Raku en de filosofie Wabi Sabi.

 € 175,00 2x 2,5 uur inclusief rakustook en 2 kg klei
vrouwenverwendag 2015 007

Workshop Innerlijke Godin
In deze workshop van 2 x één dagdeel (2,5 uur) maken we onze eigen godin (vrouwenbeeld) naar keuze.
We beginnen met een korte visualisatie en uitleg over het gebruik van een godin als de kracht in onszelf. Hierna beginnen we met een stukje theorie over de klei. Daarna gaan we aan de slag met het ontwerpen en het met de hand opbouwen van onze eigen godin (vrouwenfiguur).
Nadat deze is gedroogd en gebakken, komen we voor de laatste halve dag samen om onze godin te glazuren en Raku te stoken. Ook leren we tijdens het Raku stoken wat over de achtergrond van Japanse Raku en de manieren waarop we de godin als innerlijke kracht kunnen gebruiken.
€ 175,00  2x 2,5 uur inclusief rakustook en 2 kg klei

godinnenworkshop zomer 2015 raku glazuur.
godinnenworkshop zomer 2015 raku glazuur.

Inschrijven of informatie? Stuur een mailtje met je vraag naar info@radegonda.com.